Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo KP 2 "A"

ŠK Kuřim B   ŠK Garde Lipovec C
Majer Jiří (S50) 2094 0 - 1 1956 Mižák Ján (S50)
Horák Bronislav 1962 0 - 1 1898 Machek Ivo
Křena Bohuslav 1961 1 - 0 1803 Ševčík Miloš
Krupica Pavel 1946 1 - 0 1888 Hloušek Zdeněk
Vitula Jan 1936 ½ - ½ 1803 Nečas Michal
Hyrš Martin 1896 0 - 1 1772 Krejčí Petr
Kudla Vladimír 1867 ½ - ½ 1737 Ševčík Milan (S50)
Pešl Jan 1841 0 - 1 1729 Kunc Alois
  3 : 5  

Několik dní před zápasem nám od kapitána došel email se sestavou a poznámkou, že věří v bod i víc. Kapitán ale hrát nemohl, tak jsme v autě reptali, že sám si nehraje a nám dá takový těžký úkol. První výsledek se zrodil na šesté desce a zásluhou Petra v náš prospěch. Partie jsem ale bohužel moc nesledoval, tak ani k této ani k dalším toho moc napsat nemůžu. Pro Kuřim průběžný stav korigoval na třetí desce pan Křena, následně přibyla remíza v partii vedle mě hrajícího Milana. Pak po nějaké době nabídl remízu Michal v přivyhrané pozici a v okamžiku, kdy chvíli na to prohrál Zdenek, říkal jsem si, že nám ten půlbod, který Michal daroval soupeři, bude ještě mrzet. My zbývající tři jsme byli ponořeni tou dobou v partiích, kde nebylo ještě nic jasno. Jaké pak bylo moje překvapení když najednou Janko a Ivoš, přijímali gratulace k výhře a my měli najednou už bod jistý. Ivoš získal bod díky vyrazné prostorové převaze a dobré souhře figur. Janko jako kouzelník získal bod z pro mě rovné pozice. Já už tou dobou jsem měl pokročilého volného pěšce více, kterého jsem získal v soupeřově časové tísni kolem 40. tahu. Partii jsem nakonec úspěšně vyhrál a výsledek se tak ustálil 5:3 pro nás. Kapitánův úkol jsme splnili na 100 %.

O zápase si budete moci detailněji přečíst určitě i na webu Kuřimi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Michal - re:moje partie

Reaguji na moji partii v utkání. Dotyčná osoba v příspěvku o mé partii nevěděla v průběhu utkání vůbec nic. Osoba se věnovala jenom své partii. Remis jsem nabízel při nerozhodném stavu, ale pozorně jsem věděl o všech partiích utkání. Viděl jsem, že dotyčná osoba má o pěšce navíc a Ivoš stál jasně na výhru, ostatní drželi přijatelné remíze.
Jelikož jsem měl málo času a hodně tahů, aby u mě nedošlo k časovce nabídl jsem remis. V nepřehledné a otevřené pozici, kde byly skoro všechny figurky na šachovnici. Tudíž by mě to zabralo mnoho času na propočítání. Až po partii a po analýze se soupeřem jsem došli k závěru, že jsem to asi měl vyhrané pro velké přesnosti mých tahů. Nikomu jsem žádný půlbod nedaroval. Po boji je každý generál... Doporučil bych kolegovi sledovat partii a pak po zápase kritizovat. Tudíž na vysvětlenou.

martin - Re: re:moje partie

Michale, promiň, Ty Lojzka nazýváš "dotyčnou osobou", "osobou" či "kolegou" a kritizuješ ho za to,že napsal: A) fakta - "Pak po nějaké době nabídl remízu Michal v přivyhrané pozici a v okamžiku, kdy chvíli na to prohrál Zdenek"
B) své pocity: "říkal jsem si, že nám ten půlbod, který Michal daroval soupeři, bude ještě mrzet"

Co je špatného na korektním a upřímném vyjádření?