Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo KP 1: Lipovec B - Jezdci Jundrov

ŠK Garde Lipovec B   Jezdci Jundrov
Sekanina Jiří (V,Z) 2029F 1 - 0 2181F Fiala Václav (Z)
Habina Martin (Z) 2063F ½ - ½ 2094F Pakosta Miroslav (Z)
Holušová Táňa (Z) 2064F 0 - 1 2065F Seidl Antonín (H,Z)
Fojtík Tomáš (Z) 2053F 0 - 1 2079F Hošek Martin (Z)
Komprda Petr (Z) 2003N 0 - 1 1980F Šípek Michal (Z)
Mráz Pavel (Z) 1974N ½ - ½ 1955F Vávra Michal (H)
Flašar Roman (Z) 1880N 0 - 1 1938F Staněk Stanislav (Z)
Hloušek Zdeněk 1904F ½ - ½ 2006F Továrek Antonín
  :  

Komentář k tomuto utkání zaslal kapitán Martin Habina:

Béčko: bitva v prvním kole KPI.

Jako nováčci soutěže jsme na úvod hostili silné mužstvo jundrovských Jezdců. Přátelské vzájemné přivítání plné vtípků („…2 auta, takže jen 2 Jezdci a 6 Spolujezdců…“ apod.) vůbec nenasvědčovalo bitvě, která měla nastat.

Soupeř přijel bez 2 hvězdných Petrů, Piska a Buchníčka, což jsme v tu chvíli brali jako výzvu a šanci. A opravdu, vlastně na všech šachovnicích se rychle rozběhly ostré boje.

Jako první jsme podepsali smír s Mirkem Pakostou na dvojce. Jeho oblíbeného Alapina se mi podařilo rychle neutralizovat.

Jirka Sekanina na první desce získal proti Václavu Fialovi v sicilce zpočátku výhodu. Po dlouhém manévrování však upadl v časovce pod tlak. Pozici bruslením po tenkém ledě ubránil a dokonce dostal dáreček v podobě nekorektní oběti střelce.

Bohužel to bylo naše poslední vítězství.

Kolem časové kontroly to totiž v herně vypadalo jak na Wall street. Napětí se dalo krájet a akcie jednotlivých hráčů, stejně jako variant celkového výsledku zápasu lítaly nahoru dolů.

Na třetí se Táni zahájení příliš nepovedlo, Tonda Seidl získal prostor, a po klasické časovkové katarzi i nepříjemnou výhodu ve věžovce. V nejdéle hrané partii zápasu pak vydoloval bod.

Tomáš Fojtík na 4. šachovnici sice na recept Martina Hoška proti Volze reagoval správně, pak však nechal bílou armádu rozehrát. Přimáčknut do defenzívy se ještě v ostré šarvátce pokusil nepříznivý výsledek zvrátit. Neúspěšně.

Petr Komprda bílými v pircce Michala Šípka pěkně přehrál. Při sklízení plodů dobře hraného zahájení ale zapoměl dokončit vývin a bylo zle! Michal pěkně získal kvalitu a brzy i celou partii. Škoda, zde byl bod docela blízko.

Pavel Mráz hrál proti Michalu Vávrovi úžasně a s velkým přehledem. Získal pěšce a tlak na slabiny houževnatého soupeře a tento neustále zvyšoval. Pak však nešťastně přešel do koncovky nestejných střelců a bylo po naději. Remíza.

Našemu borci na sedmičce, velkému útočníkovi Romanu Flašarovi Standa Staněk mazaně vyměnil dámu a pak svou obvyklou jezdcovou ekvilibristikou v blokované pozici motal Romanovi hlavu…Přišla nepřesnost a bohužel zasloužená prohra.

Dobře hrál na osmé Zdeněk Hloušek proti Tondovi Továrkovi.

Výborně získal cílevědomou hrou pantátu jezdce na d5 proti špatnému bělopolákovi, Tonda se ale výborně bránil, takže přišel pouze smírný závěr.

Jezdci tedy v tomto nadmíru zajímavém zápase zvítězili 5,5:2,5, nezbývá než blahopřát.

img_0955.jpg

Další fotky si můžete prohlednouzde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář