Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 20. 3. 2011

 

Neděle - 20.3.2011

KP 1 - 2010 / 2011 - 10. kolo

Lokomotiva Brno ,,C" - ŠK GARDE LIPOVEC ,,A" - 2,5 - 5,5

10.kolo KP 1  byl pro ŠK  GARDE LIPOVEC  významný den po nějaké odmlce se šachový klub z Lipovce vrací tam, kde dříve důstojně hrával a vlivem nespravedlivého systému, který u mnoha šachistů vzbuzuje rozpor včetně mě samotného -  spadl do nižší soutěže. Vrací se tam, kde má dle současné hráčské síly opravdu být tj. do 2.ligy.

Tímto vítězstvím v předposledním kole si šachový lipovecký tým zajistil v příští sezóně účast v této soutěži. Poněvadž jeho pronásledovatel na 2. místě zaváhal  - ŠK GARDE LIPOVEC se ocitl rázem na 1.místě a v posledním kole v KP1  se utká o 1 místo s jeho dalším pronásledovatelem Lokomotivou ,,D" Brno, která přeskočila druhé Prušánky a ocitla se tedy ona na 2. místě. Jelikož  v této soutěži postupují 2 týmy - lipovecký tým to má už jisté a nemůže být hůře jak druhý   -   za to Lokomotiva  ,,D"   musí ještě bojovat a ukázat svoje kvality jinak si 2. ligu taky nemusí zahrát. Remíza může pro Loko ,,D" být dobrá i špatná. Pokud však Prušánky prohrají stačí Loko,,D" i prohra s Lipovcem. Jestli spolu s Lipovcem postoupí  o tom se rozhodne v neděli 3.dubna 2011 na naší domácí půdě v Lipovci.

Velké poděkování patří především ing. Vlastimilu Chládkovi, dále našemu skvělému kapitánovi ,,A"  IM Petru Piskovi, který vedl velmi kvalitní tréninky a zápasy ,,koučoval" na výbornou, všem ostatním hráčům ,,A" mužstva, kteří odvedli spolehlivý výkon v zápasech a ,,duši lipoveckého oddílu" Luboší Ševčíkovi, který měl na starosti organizační chod klubu a jiné šachové úkony.

Bez těchto hráčů by se postup do 2. ligy těžko získaval. Věřím, že v nadcházející sezóně bude naše putování v 2. lize úspěšné.

Z.H.

Krátké zhodnocení 10. kola KP 1 si můžete přečíst také zde:www.chess.cz/kraje/jmss/view_artefact.php

 

Okresní přebor  Blansko - 2010 / 2011 - 8. kolo

Makkabi Boskovice ,,B" - ŠK GARDE LIPOVEC ,,D"   - 4 -  4

ŠK GARDE LIPOVEC ,,E" - Sokol Rudice ,,B"  -  1,5 - 6,5

I v tomto Okresním přeboru Blanska pro rok 2011 si ŠK GARDE LIPOVEC ,,D"  zatím jednou nohou vybojoval postup do KP2 pro příští rok. Jistý krok musejí udělat 3. dubna 2011 v zápase s Adamovem ,,C", kde  ,,D" stačí k jistotě postupu i bod. Doufám, že utkání ,,D" vyjde a doplní šachisty ,,A" také postupem.