Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bleskovky Sloup 19. 3. 2011 - výsledky

Tento poněkud zvláštní předjarní den kvůli pátečnímu sněžení a ještě k tomu na Josefa se v sobotu ve Sloupu uskutečnil šachový turnaj pro příznivce rychlé šachové hry.

Tohoto turnaje se z oddílu ŠK GARDE LIPOVEC účastnilo 5 hráčů. Jmenovitě Vlastimil Chládek,  Zdeněk Hloušek, Milan Śevčík, Luboš Ševčík, František Krejčí.

Hrálo se systémem 2 x 5 minut na partii, pro určitý počet přihlášených (25 šachistů) se dohodlo dle mého mínění na spravedlivém systému, že se bude hrát každý s každým.

Vítězem turnaje jsem se stal já, i když takovou ,,haluz" jsem opravdu nečekal hlavně po té co jsem prohrál hned v prvním kole s Pavlem Hubeným takže na nějaké prvenství jsem ani nepomýšlel kupodivu to byla moje jediná prohra. Asi to bylo tím, že v poslední době dávám větší důraz  hraní 2 minutovek než vlastním rozborem partií z vážných partií.

Na druhém místě v  turnaji   ve   Sloupu   se  umístnil náš vynikající hráč  Vlastimil   Chládek. S Vlastíkem jsme si to dali ,,po remíze", i když Vlastík je mnohem lepší šachista než já - myslel jsem, že Vlastík vyhrá turnaj během naší remízy měl o půl bodu více bohužel čekali náš ještě nějací soupeři a já měl štěstí, že jsem prostě vyhrával rozhodně vítěz turnaje byl pro mě Vlastík, poněvadž mě nabídl remízu, kterou jsem neodmítl  - myslím si, že  pokud by jsme hráli určitě by mě Vlastík porazil. Rozhodoval totiž vzájemný zápas při rovnosti bodů.

Na třetím místě se umístnil hráč z ASK Blansko Martin Moc, který měl stejně bodů, jako Vlastík Chládek. Škoda, že tato dvojčata  ( Martin + Roman) nehrají za Lipovec. Prokázali za poslední léta nebývalé zlepšení a jejich šachové ELO je mnohem vyšší než oni samotní mají.

 

1. místo - Zdeněk Hloušek - 21 bodů ze 24 zápasů

2. místo - Vlastimil Chládek - 20 bodů ze 24 zápasů

3. místo Martin Moc - 20 bodů ze 24 zápasů

 

Další naší šachisté z Lipovce skončili takto:

10. místo - Luboš Ševčík - 14 bodů ze 24 zápasů

11. místo - Milan Ševčík - 14 bodů ze 24 zápasů

21. místo - František Krejčí - 6 bodů ze 24 zápasů

 

Výsledky turnaje v bleskové hře v šachu najdete zde: bleskovky sloup 2011 

 Z. H.