Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. kolo KP 1

ŠK Garde Lipovec B   TJ Spartak Adamov
Sekanina Jiří (V,Z) 2029F 0 - 1 2151F Chloupek Libor (H,Z)
Habina Martin (Z) 2063F ½ - ½ 2075F Handl Martin (Z)
Holušová Táňa (Z) 2064F 1 - 0 2123F Švehla Karel (Z)
Chládek Vlastimil (V,Z) 2058F ½ - ½ 2053F Masák Pavel (Z)
Fojtík Tomáš (Z) 2053F 1 - 0 2033F Marek Jiří (H,Z)
Komprda Petr (Z) 2003N 1 - 0 2057F Píše Jan (Z)
Mráz Pavel (Z) 1974N ½ - ½ 1990F Mižák Ján (Z)
Ševčík David 1887N ½ - ½ 1990N Ševčík Leoš
  5 : 3  

Ani posila z Rumunska nepomohla

Oběma aktérům okresní derby Lipovec  - Adamov šlo o hodně.  Adamov po právu myslel na stíhání vedoucí postupové dvojice, my zas moc chtěli konečně už nějaké body. A tak sestavy, do kterých se vešel vždy jen jeden náhradník, garantovaly lítý boj.

Jirka Sekanina na jedničce čelil prvnímu startu Libora Chloupka v soutěži. A posila Adamova, narychlo k zápasu povolaná z pracovního angažmá v  Rumunsku (J), nakonec  v dlouhé partii našeho houževnatého borce bohužel udolala.

Náš drak s Martinem Handlem na druhé desce se postupně ve variantě s malými rošádami prokřesal z mírné úvodní výhody bílého přes protihru v centru do pozice s mým silným centralizovaným koníčkem. Ten zcela držel rovnováhu, takže po několika oboustranných náznacích aktivity byla zapsána remíza.

Partií zápasu byl jednoznačně duel dvou bitevních es, naší Táni Holušové a Karla Švehly. Když na španělku zahrál Jge7, Táňa se odhodlaně zapřela lokty do stolu a nekompromisní aktivní hrou Karlovu pozici rozvrátila. Opravdu úžasný výkon a naše kýžené vedení!

Náš Tomáš Fojtík po relativně klidné partii s Jirkou Markem přešel do remízové koncovky jezdce proti střelci. Nicméně Jura, velký bojovník, to s ambicemi tentokrát přehnal, riskantní hrou připustil aktivizaci bílého krále a v nejdelší partii zápasu nakonec s 30 vteřinami na hodinách kapituloval. Velmi cenný bod.

Vlastík proti Pavlu Masákovi zvolil na pětce zajímavou gambitovou variantu, pěkně vyrovnal a remíza na sebe nenechala čekat dlouho.

Na 6. desce slavil velký comeback Peťa Komprda.  Černými se hned z kraje partie pustil do agresivního nahlodávání  obvyklé tvrze Honzy Píšeho a po hře na jednu branku zakončil efektní obětí věže. Bravo!

Pavel Mráz proti Janku Mižákovi na sedmé a David Ševčík na osmičce proti vždy usměvavému Leoši Ševčíkovi pak již klidnými remízami v pohodě jistili naše celkové vítězství  5:3.

Naděje na záchranu ožila…

Martin Habina

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Luboš - palec nahoru

Velká gratulace, béčko hrálo skvěle a výhra nad nabitým Adamovem je velmi cenná! Pochvalu si zaslouží úplně všichni, ale přece jen musím vyzdvihnout výkon Táni - ÚŽAS:-)!!! Byl to jen první krůček k záchraně, i když veledůležitý. Teď na něj co nejčastěji navázat:-)...

M.Handl - dvojka

Tak jsem se díval na tu naši partii a ani comp tam nikde nenašel nic moc ke zlepšení. Takže jsme to oba dva hráli víceméně celkem korektně a bez hrubek. To potěší :) I závěrečná pozice je rovina.