Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo KP 1 - Veselí nad Moravou - Lipovec B

Těsná prohra ve Veselí

Na utkání lipoveckého béčka proti favoritům do Veselí jsem spěchal nedělním ránem po D1 přímo ze šachů, pořádaných Pavlem Matochou v Praze. Dojmy z pěkné akce i večerního divadla vířily nedospanou hlavou a za hoďku a půl jsem byl na srazu v Brně. Ale, slovy Vlasty Buriana, od toho abstrouhejme…

Jak nám sám řekl po partii, pan Symerský proti Jirkovi na 1.šachovnici přišel na zápas s jasnou strategií: konec do 10:00, pak pro něj přijedou a bude muset odejít. Ať je to, jak je to, hlavně, že se celá sestava posune. Po několika tazích tedy bílými překvapivě nabídl remis. S Jirkou  nám jednoduše neblikly kontrolky, a nabídka byla přijata. Poučná chyba v koučingu.

V hodně zablokované francouzské jsme na druhé šachovnici s panem Petrem Vičarem první kameny měnili až v 19. tahu, to se již soupeřova pozice po darovaném přehmatu sypala. Brzy na to jsem spokojeně psal do zápisu jedničku.

Táňa na trojce proti panu Trávníčkovi v Nimcovičově indické rošádu nepotřebovala. I tak svému silnému soupeři s jeho vydatným přispěním uštědřila rychlý knock – out.

Začátek zápasu nám tedy vyšel nečekaně. Bohužel, tímto ale naše žně skončily.

Tomáš Fojtík sice výbornou hrou v zahájení zaskočil zkušeného Ríšu Klennera a téměř bez střední hry přešel do vyhrané koncovky. Šance však v nejdelší partii zápasu přes velkou houževnatost a bojovnost nevyužil, v kritický moment nepokračoval přesně a Richard se již chladnokrevně vysmeknul. Remíza.

Petr Komprda se letos zatím trápí. Opět se velkoryse povznesl nad dodržení zásad zahájení a vznikla prasklina, kterou ani sobě vlastní vynalézavou hrou už nezachránil.

Roman Flašar tentokrát na soupeře prostě nestačil. V kritických momentech reagoval většinou trochu hůře a zaslouženě prohrál. I u něj se velmi těším na jeho obvyklou formu nesmlouvavého útočníka. Určitě příjde.

David Ševčík, muž číslo jedna mezi náhradníky, černými zcela vyvedl v zahájení z konceptu zkušeného matadora pana Navrátila a důrazně si pěknou hrou řekl o větší vytížení v mužstvu. Hrál opravdu pěkně a do koncovky získal dámu proti věži a střelci. Soupeři se však podařilo postavit neproniknutelnou pevnost a další nešťastná půlka byla na světě.

Tomovi Vavřínkovi jsem proti nebezpečnému veteránovi, panu Křížkovi úspěch prostě přál. Hrál strategicky náročnou pozici, držel se v dlouhé partii na výši, dokonce čacky byť trochu nekorektně obětoval pika. Pak však přišla tma a přehlédnutý odtažec nás poslal domů s nulou. Škoda, prohráli jsme 3,5 : 4,5. Ale pěkný zápas v pěkném městě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lojzik - 2. kolo

Taky věřím, že už v dalším kole Béčko vyhraje. V Prvním kole uhrálo 2,5 bodu, teď 3,5, tak následujících 4,5 bodu ve třetím kole by už bylo fajn :-) Budu držet pěsti.

Bobby - Re: 2. kolo

No zrovna proti prvnímu týmu tabulky bych tomu zase tak moc nevěřil :-( Ale možné je všechno a třeba se zadaří a béčko o body favorita obere. Pěkný komentář Martina.

Luboš Ševčík - prohra ve Veselí+výhra v Jedovnicích

Sice jsem před zápasem pevně věřil, že nějaký bodík přivezeme, ale je nutno podotknout, že soupeř byl silný a zkušený a hned na 7 šachovnicích elově lepší (někde i výrazně). Máme ale dobrý mančaft a věřím, že je jen otázka času, kdy se to trochu skloubí, přibude trochu štěstíčka a bude dobře:-)!!! Je třeba poblahopřát za několik pěkných osobních výsledků a za bojovný a vyrovnaný zápas!
Pozitivem včerejška jsou 3 body získané déčkem v 1.kole OP. Zápas v Jedovnicích byl velmi bojovný a vyrovnaný a my se museli o první body rvát téměř 5 hodin...